Telefoon

0592-243644

E-mail

info@desuyderhof.nl

Drenthelen door Drenthe

Beleef en geniet van natuur en de cultuurhistorie van de omgeving van Grolloo. Ervaar de geschiedenis, maar ook het heden. Laat u meenemen op het pad dat u vertelt over die dingen die u op het eerste gezicht niet ziet.

De route over paden en landwegen, leidt u bovendien naar enkele bezienswaardigheden. Lopend langs kronkelende beekjes en lieflijke vennetjes, open velden en over de grote, stille heide, zult u merken dat de rust overweldigend is. U komt langs grafheuvels en ervaart stilte van het gebied. Hieronder volgt een korte beschrijving van de routes.

Deze routes combineren? Bekijk onze wandelarrangementen.

Boomkroonpad

Via de Broeken (laag – van oorsprong – groenland langs een beek) komen we in de Staatsbossen richting Borger. Het Meindersveen is zondermeer het bekijken waard.

Meerdere veenplassen volgen, waarna we bij het Boomkroonpad aankomen. Kijkt u ook even over de toppen?

We vervolgen de route via een prachtige beukenlaan richting Grolloo en kunnen onderweg een bezoekje brengen aan Joytime met een schitterend klimpark.


Ven en natuurbadroute

Deze route staat in het teken van de vele vennen die ons gebied rijk is.

Het natuurgebied De Zwatte bij Schoonloo en de even bekende veengebied Tweelingen moet u gezien hebben. En dan komt u langs het tweede natuurbad het Loomeer.

Via het dorp Schoonloo wandelt u terug naar Grolloo.


Vredenheim en 8 van Amen route

U loopt via Vredenheim richting Amen. Via een deel van het wandelpad ‘De 8 van Amen’ komt u langs Ekehaar.

U loopt van het oude landschap naar het nieuwe. In 1964 was de ruilverkaveling in volle gang. Beekjes werden gekanaliseerd en het land droger gemaakt, zodat landbouwmachines het vruchtbare land konden bewerken.

Via gemakkelijk te belopen asfaltweggetjes komt u op het zogenaamde ‘Kerkepad’. Via dit pad bent u zo weer in Grolloo.


Kamp Westerbork route

Op weg naar het kamp loopt u door het Staatsbos en gaat u via de ‘Halkenbroeken’ naar het volgende bosgebied.

U komt langs het kamp, maar kunt natuurlijk even van de route afwijken om rond te lopen op deze historische grond met een sinister verleden. De route voert u verder via een informatiepad over ons zonnestelsel.

Op de weg terug moet u beslist de uitkijktoren beklimmen. U hebt hier een schitterend uitzicht over een uitgebreid gebied dat aan de natuur is teruggegeven.

  • http://apps.rumahsakit.unair.ac.id/farm/assets/slot-hoki/